• iPhone

Starbucks gjør braksuksess med mobil betaling

Starbucks lanserte i fjor en iPhone-app i USA som man kan betale for kaffe og mat med. Det har vist seg å bli en suksess.


Publisert i kategorien Apple - iPhone 06.01.2012 kl. 07:00:00 Skrevet av @Sturla_Lang

Siden appen ble lansert i USA for litt over et år siden har det blitt foretatt 26 millioner transaksjoner gjennom appen. Det betyr med andre ord at 1 av 4 kjøp på Starbucks skjer gjennom appen.

Appen fungere slik at brukerne kan koble telefonen opp mot Starbucks-kortene sine og deretter bruke appen som betalingsmetode ved å skanne en barkode. Det hele er gjort på et tasteklikk.

Appen ble lansert i Canada som første land utenfor USA i november i fjor, og i går annonserte Starbukcs at appen blir tilgjengelig i England fra og med 5. januar.

Starbucks melder videre at 110 millioner dollar har blitt lastet opp til Starbucks-kort gjennom appen siden lansering. Totalt fylles Starbucks-kortene med 2,4 milliarder dollar i året (2011-tall).

Appen har ikke bare vært en positiv investering for brukerne, men også for Starbucks. For Starbucks betyr appen at pengetransaksjoner kjøres i egne systemer og ikke gjennom eksterne betalingsselskaper som spiser av omsetningen på veien.

Starbucks er kjent for å være tidlig ute med å prøve nye løsninger og er blant bedriftene i verden som har gjort det best i sosiale medier.  Facebooksiden til Starbucks har for eksempel over 26 millioner fans. En annen ting Starbucks var tidlig ute med var digitale gavekort. Denne funksjonen ble integrert i appen juni i fjor og står nå for 10% av salgsvolumet på gavekort totalt.

Appen har også annen funksjonalitet som er å finne frem til nærmeste Starbucks. Den har  oversikt over menyer og muligheten til å komponere sin egen drikke som man kan dele med venner og kjente i sosiale nettverk.

Starbucks åpner sin første kaffebar i Norge på Gardermoen i begynnelsen av 2012. Lykkes de med det kommer kanskje appen til Norge også etterhvert?

Kilder: Starbucks, Tv2, SeeingfutureAppolicious

 

    

Shortlink: http://socialtalk.no/!/22281/

Kommentarer:

Navn:

Webside:

E-post (Blir ikke synlig for andre):

Kommentar:

Skriv inn tallet 1550:

 

Relevant:

Over 1 million forhåndssolgte Iphone 4S på under 24 timer.

Ting kan tyde på at Iphone 4S kommer til å slå an. Da forhåndssalget hadde vært åpent i 24 timer var det allerede solgt over 1 million eksemplarer.

Les mer

På forsiden nå:

Sosiale medier og internettmarkedsføring uke 4

Her er en oppsummering av ukens viktigste saker, uke 4

Les mer

Fikk du med deg dette?

iPaden inntar Cockpiten

I disse dager mottar 213 piloter i Vings flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, hver sin iPad.

Les mer

Anbefalt:

SocialTalk.no © 2015

Facebook: facebook.com/socialtalk
Twitter: socialtalk_no

Tjenesten er levert av Sorentio AS

Følg oss på Google+ Følg oss på Linkedin! Følg oss på Facebook! Følg oss på Twitter! RSS