Klout avgjør din innflytelse i sosiale medier

Klout ble funnet opp i 2008 for å ha en måte å måle folks innflytelse i sosiale medier. Hvem som blir hørt på og hvem som har påvirkning på andre.


Publisert i kategorien Lettlest - Lær mer 03.01.2012 kl. 07:00:00 Skrevet av @Sturla_Lang

Enkelte personer kan sende ut en melding på Twitter som blir retwitret tusenvis av ganger og får informasjon til å spre seg hurtig over nettet. Dette er autoritetspersoner som har mange følgere og som blir hørt på når de mener noe. Dette er mennesker med høy Kloutscore.

Klout er summen av påvirkning du har på andre mennesker i sosiale medier. Summen av hvor mange mennesker som retwitrer meldingene dine på Twitter og trykker ”like” eller kommenterer når du oppdaterer statusen din på Facebook. Klout måler aktiviteten din og responsen du får. Basert på dette får du en Kloutscore.  

Klout.com kan du registrere deg og legge til sosiale nettverk du er aktiv på. Klout måler over tid hvilken innflytelse du har på andre gjennom aktivitetene du foretar deg. Klout forteller deg også hvilke mennesker du influerer og hvilke temaer du snakker om som har påvirkning på andre.

Hvilken rolle har du?

Klout forteller deg også hvilken rolle du har i sosiale medier. Er du en person som lytter på andre og lite aktiv selv? Eller er du en person som deler mye og deltar aktivt i samtalene?

Klout har en måleskala som går fra 0-100. Gjennomsnittet ligger i følge Klout på 20. Scoren regnes ut i fra et tidsvindu på 90 dager og hvor fersk aktivitet blir vektet sterkere enn eldre. Klout kategoriserer temaer slik at mens noen har sterk innflytelse innenfor musikk, er andre sterke innenfor politikk eller media.

Hvorfor bruke Klout?

Klout er en fin måte å se hvilken innflytelse man har på andre. Og ikke minst innenfor hvilke temaer man blir hørt. Hvis du bruker mye tid i sosiale medier kan Klout gi deg en pekepinn på om du gjør ting riktig, eller om du bør ta en runde med deg selv. Klout gir også en pekepinn på om du når frem til menneskene du ønsker å påvirke. Hvis du bryr deg da;)

Klout er gratis å bruke og tar kort tid å komme i gang med. Hva er din Kloutscore?

 

    

Shortlink: http://socialtalk.no/!/22270/

Kommentarer:

Navn:

Webside:

E-post (Blir ikke synlig for andre):

Kommentar:

Skriv inn tallet 0837:

 

Relevant:

Slik fungerer en nettkatalog

Spesielt bedrifter som vil kjøpe annonser, bør være oppmerksom.

Les mer

På forsiden nå:

Sosiale medier og internettmarkedsføring uke 4

Her er en oppsummering av ukens viktigste saker, uke 4

Les mer

Fikk du med deg dette?

iPaden inntar Cockpiten

I disse dager mottar 213 piloter i Vings flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, hver sin iPad.

Les mer

Anbefalt:

SocialTalk.no © 2015

Facebook: facebook.com/socialtalk
Twitter: socialtalk_no

Tjenesten er levert av Sorentio AS

Følg oss på Google+ Følg oss på Linkedin! Følg oss på Facebook! Følg oss på Twitter! RSS