Foto: Skjermdump Google

Google endrer personverninnstillingene

Samler 60 tjenester under samme personverninnstillinger.


Publisert i kategorien Søkemotorer - Google 25.01.2012 kl. 19:15:00 Skrevet av @Stiantf

Fra 1. mars gjelder nye personvernrettigheter for nesten alle Googles tjenester. Hittil har Google operert med 70 forskjellige dokumenter, noe som har gjort at du har måttet godta ny personvernregler for hver Google-tjeneste du tar i bruk. I tillegg kommer hver gang du må lese gjennom oppdateringer av personvernreglene. De færreste av oss leser slike regler, men scroller ned til siste linje og trykker "Jeg aksepterer vilkårene" uten å vite hva man egentlig aksepterer. Google har nå samlet de fleste av sine tjenester under et sett med regler og har samtidig renskrevet og kortet ned på innholdet slik at flere skal både lese og forstå det. 

Hva er nytt?

For et par uker siden, gjorde Google endringer i søkeresultatet for de som er logget inn på sin Google-konto. Dette førte blant annet til at du får opp anbefalt innhold fra dine kontakter på Google+ før annet innhold. En genial løsning for de som bruker Google+ aktivt og har mange av sine venner og bekjente på Google+. Alle var allikevel ikke fornøyd fordi Google prioriterer eget innhold før andres. Twitter kalte blant annet endringene for En trist dag for internett. Nå utvider Google funksjonaliteten og gjør personopplysninger være tilgjengelig på tvers av de ulike tjenestene Google leverer. Annonsene skal tilpasses mer til deg som bruker slik at du ser mer annonser for det du er interessert i og mindre av det du ikke bryr deg om. Automatisk stavekontroll som du lærer opp selv er en annen funksjonalitet. Ord som du skriver ofte blir lagt til i din egen ordbok og du får varsel dersom du plutselig skriver det på en ny måte. Dersom du bruker kalender-funksjonaliteten til Google, vil Google varsle deg dersom du er sent ute til et møte. Google kalkulerer ut dette med bakgrunn i hvor du befinner deg og hvor du skal. I enkelte områder vil også forventet trafikkø medregnes.

Google vil også gi deg tilgang til all personlig informasjon de lagrer om deg. Først og fremst ved at du kan se dette inne på din egen Google-konto, men de vil også hente ut informasjon dersom du ber om det. Sistnevnte har allikevel stor klausul i personvernrettighetene Google nå gir deg, de henter bare ut informasjon til deg kostnadsfritt dersom det er enkelt for dem å hente ut informasjonen. Informasjon som ligger på et av deres backup-senter, anser de som for tungvint å hente ut. Dersom du sletter informasjon, forbeholder Google allikevel seg retten til å beholde informasjonen, men den skal ikke være synlig for allmenheten.

I hovedsak vil ikke Google levere personindentifiserbar informasjon videre med mindre det er til en domstol. Men det kan forekomme at de gir informasjon til tredjepart som jobber for Google og trenger personinformasjon i arbeidet de gjør for Google. Ikke identifiserbar informasjon, som for eksempel, nettleser, maskinvare og hvordan du navigerer, vil Google kunne analysere selv og også dele med samarbeidspartnere og annonsører.

Google jobber stadig for et bedre og oversiktlig personvern. De opplyser også i rettighetene som trer i kraft 1. mars, at rettighetene som er beskrevet, kan ikke endres til det dårligere uten uttrykkelig samtykke fra brukeren.

Her Googles egen forklaring av de nye rettighetene:

Personvernreglene til Google kan du lese mer om her.

 

    

Shortlink: http://socialtalk.no/!/22313/

Kommentarer:

Navn:

Webside:

E-post (Blir ikke synlig for andre):

Kommentar:

Skriv inn tallet 2756:

 

Relevant:

Ny versjon av Google Earth lansert

Noen kraftige forbedringer og noen nye funksjoner lansert i kveld.

Les mer

På forsiden nå:

Sosiale medier og internettmarkedsføring uke 4

Her er en oppsummering av ukens viktigste saker, uke 4

Les mer

Fikk du med deg dette?

Hvorfor Wikipedia stenger i 24 timer

Vi har sett nærmere på bakgrunnen for konflikten og hvordan du likevel kan få tilgang til Wikipedia.

Les mer

Anbefalt:

SocialTalk.no © 2015

Facebook: facebook.com/socialtalk
Twitter: socialtalk_no

Tjenesten er levert av Sorentio AS

Følg oss på Google+ Følg oss på Linkedin! Følg oss på Facebook! Følg oss på Twitter! RSS