Facebook tar grep om liker-spammere

Saksøker selskap for å lure Facebook-brukere til å trykke liker.


Publisert i kategorien Sosiale Medier - Facebook 27.01.2012 kl. 11:03:00 Skrevet av @Stiantf

Å få flest mulig "Likes" på Facebook har blitt milliard-business. Alle har dessverre ikke like ærlige hensikter og nå saksøker Facebook et selskap for å lure brukere til å trykke liker.

Flere applikasjoner på Facebook, er bygget på en slik måte at med en gang du trykker liker, går det også en anbefalning ut til alle dine venner om å gjøre det samme. Samtidig sendes det også ut reklamemeldinger, som tilsynelatende ser ut til å ha deg som avsender. Uviklere av denne type applikasjoner kan også hente ut e-postadressen din og sende deg reklame på e-post. Fenomenet kalles clickjacking.

Det er reklamebyrået Adscend (www.adscendmedia.com) som tirsdag denne uken ble saksøkt av både Facebook og staten Washington i USA. Det er første gang en stat i USA går til søksmål mot en selskap for spamming.

Slik fungerer spammingen

Facebooksider er utformet som "agn" hvor det fremgår at flere av dine venner har lagt inn slibrig eller provoserende innhold. Men for å se innholdet, må du gjennom flere trinn og blant annet godta at en Facebook-applikasjon får tilgang til Facebook-kontoen din. Deretter blir du ført over til andre nettsteder utenfor Facebook hvor man blant annet blir lurt til å registre seg på dyre abonnementstjenester via mobiltelefon.

Dine venner mottar straks også link til Facebook-siden, med deg som avsender, slik at de også går inn på den samme Facebook-siden. Eksempler på måter man blir lurt er "Denne mannen tok et bilde av ansiktet sitt hver dag i 8 år!". For å få se bildene, må man først godta applikasjonen. Innholdet man blir lovet å se, eksisterer ofte ikke.

I enkelte tilfeller er også en skjult kode lagt inn i en link. Slik at når du klikker for å se ansiktsbildene til mannen, liker du samtidig Facebook-siden, uten at du merker det. På den måten blir innholdet spredd videre til alle dine Facebook-venner.

Hvor mange som går på lureri som dette, vites ikke, men det finnes dokumentasjon på at enkelte av sidene til Adscend har fått over 280 000 "likes".

Adscend har den siste tiden økt sin omsetning til 1,2 millioner dollar i måneden. 

Kilde:
Reuters

 

    

Shortlink: http://socialtalk.no/!/22319/

Kommentarer:

Navn:

Webside:

E-post (Blir ikke synlig for andre):

Kommentar:

Skriv inn tallet 2853:

 

Relevant:

[Video]: Facebook på børs allerede neste uke?

Flere medier hevder Facebooks inntreden på børsen er nært forestående.

Les mer

På forsiden nå:

Sosiale medier og internettmarkedsføring uke 4

Her er en oppsummering av ukens viktigste saker, uke 4

Les mer

Fikk du med deg dette?

Hvorfor Wikipedia stenger i 24 timer

Vi har sett nærmere på bakgrunnen for konflikten og hvordan du likevel kan få tilgang til Wikipedia.

Les mer

Anbefalt:

SocialTalk.no © 2015

Facebook: facebook.com/socialtalk
Twitter: socialtalk_no

Tjenesten er levert av Sorentio AS

Følg oss på Google+ Følg oss på Linkedin! Følg oss på Facebook! Følg oss på Twitter! RSS