728x90 Marketing Evaluation

Twitter snur i spørsmålet om ytringsfrihet

Står i sterk kontrast til hva Twitter har uttalt tidligere.


Publisert i kategorien Sosiale Medier - Twitter 28.01.2012 kl. 12:51:00 Skrevet av @Stiantf

Samtidig som Twitter vokser og blir tilgjengelig i stadig flere land, møter Twitter på kulturelle utfordringer i forhold til ytringsfrihet. For et år siden uttalte Twitter:

“The open exchange of information can have a positive global impact … almost every country in the world agrees that freedom of expression is a human right. Many countries also agree that freedom of expression carries with it responsibilities and has limits.”

Nå ser det ut til at Twitter snur i denne uttalelsen og vil tilbakeholde twittermeldinger i enkelte områder. Problemet ligger i at enkelte land og regimer har en helt annen tolkning og forståelse av ytringsfriheten enn det vi i vesten har. For Twitter betyr dette et være eller ikke være i disse områdene. Derfor vil Twitter tilbakeholde enkelte twittermeldinger og også enkelte twitterbrukere. Brukere som blir sensurert, vil få en melding om hvorfor det de skriver blir skjult fra Twitter.

Sensuren gjelder bare enkelte områder og vil være synlig i andre land. Twitter selv går foreløpig ikke ut og uttaler hvilke områder det gjelder. Det er ikke snakk om forhåndssensur. Meldinger vil først bli sensurert etter at Twitter har mottatt en klage på den aktuelle meldingen. Men slik vi forstår det, kan Twitter også automatisk stoppe publisering av enkelte meldinger i enkelte områder.

Twitter påpeker også at det er heller ikke komplett ytringsfrihet i vesten. Eksempelvis er ytringer som støtter Nazismen forbudt både i Tyskland og Frankrike. Twitter støtter seg også på sin uttalelse fra i fjor hvor de uttaler at ytringsfrihet medfører også et visst ansvar for den som ytrer seg.

Hva mener du? Er argumentet for at Twitter skal kunne gå inn sterkt beskyttede regimer at de også gjør sensur av Twittermeldinger sterkt nok?

 

    

Shortlink: http://socialtalk.no/!/22322/

Kommentarer:

Navn:

Webside:

E-post (Blir ikke synlig for andre):

Kommentar:

Skriv inn tallet 4918:

 

Asle Skarpengland

28. januar 2012 kl. 13:08:42

La oss først og fremst finne ut av hva Twitter (og for den saks skyld Google, Facebook og Microsoft) er og ikke er: Dette er firmaer. Ikke menneskerettighetsorganisasjoner. Målet er å tjene penger. Ikke ytringsfrihet eller fred på jord. Man ser ofte markedsføringsfolk, journalister og bloggere som har knyttet seg følelsesmessig til et gratisprodukt fra et amerikansk reklamebyrå. Det er det ingen grunn til. Man har like liten grunn til å kreve noe som helst fra de samme firmaene. Jeg oppfordrer alle som driver i denne bransjen til å kalle ting ved dets rette navn og ha et realistisk forhold til de tjenestene som tilbys gratis på markedet. Twitter er ikke Amnesty International.

Svar - Du og 3 andre liker dette! - Rapporter som upassende

Relevant:

Nå kommer annonser i Twitter-feeden din

Twitter lanserer ny tjeneste for annonsører fra mars.

Les mer

På forsiden nå:

Sosiale medier og internettmarkedsføring uke 4

Her er en oppsummering av ukens viktigste saker, uke 4

Les mer

Fikk du med deg dette?

Hvorfor Wikipedia stenger i 24 timer

Vi har sett nærmere på bakgrunnen for konflikten og hvordan du likevel kan få tilgang til Wikipedia.

Les mer

Anbefalt:

SocialTalk.no © 2015

Facebook: facebook.com/socialtalk
Twitter: socialtalk_no

Tjenesten er levert av Sorentio AS

Følg oss på Google+ Følg oss på Linkedin! Følg oss på Facebook! Følg oss på Twitter! RSS