Bilde: www.thomascookairlines.no

iPaden inntar Cockpiten

I disse dager mottar 213 piloter i Vings flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, hver sin iPad.


Publisert i kategorien Teknologi - Nyheter 20.01.2012 kl. 07:00:00 Skrevet av @Sturla_Lang

Den 613 gram lette iPaden vil i løpet av de kommende månedene erstatte de ca. 24.000 sidene med manualer som i dag står ved pilotenes side inne i cockpiten.

 - Som et av de første flyselskapene i verden gjør vi cockpit papirløs. Med fingerspissene kan pilotene nå hente oppdaterte manualer via iPaden. Med papirløse cockpiter vil vi på årsbasis spare ca. 100 tonn brennstoff og vi skåne naturen for ca. 300 tonn CO2-utslipp sier direktør i Thomas Cook, Torben Østergaard. Flyselskapet er ISO14001 miljøsertifisert. 

Flyselskapet er et av de få i bransjen som hvert år sender ut et miljøregnskap. Rapporten for 2011/12 er nettopp publisert og den forteller at iPaden også vil gi en miljømessig gevinst: - Hittil har vi hvert år brukt ca. en million papirark til oppdatering av manualene i flyene.  Dette vil det nå bli slutt på. Nå oppdateres manualene hver gang en pilot passerer en av selskapets Internett-rutere på flyplassene, fortsetter Torben Østergaard.

Det er en av selskapets kapteiner, Hans-Henrik Grentzmann som har holdt i ”Prosjekt iPad”, og som har bidratt til å utvikle en Thomas Cook App som inneholder all informasjonen fra de tunge flymanualene. I tillegg til at pilotene kan hente nødvendige opplysninger på selve flyvningen, vil iPaden også bli brukt som et arbeidsverktøy når pilotene skal trene og vedlikeholde sine flysertifikater.

- Interessen for ”Prosjekt iPad”, som er et av de første større i Europa, er stor. En lang rekke flyselskaper har kontaktet oss for å høre hvordan de også skal komme seg en generasjon videre og få gjort cockpit papirløs, forteller Hans-Henrik Grentzmann.  

Kilde: Mynewsdesk

 

    

Shortlink: http://socialtalk.no/!/22305/

Kommentarer:

Navn:

Webside:

E-post (Blir ikke synlig for andre):

Kommentar:

Skriv inn tallet 1834:

 

Relevant:

Med billettautomaten i lomma

Nå kan du kjøpe togbillett med telefonen din. NSB lanserte 2. februar muligheten for kjøp av billett for hele landet via NSB appen.

Les mer

På forsiden nå:

Sosiale medier og internettmarkedsføring uke 4

Her er en oppsummering av ukens viktigste saker, uke 4

Les mer

Fikk du med deg dette?

Hvorfor Wikipedia stenger i 24 timer

Vi har sett nærmere på bakgrunnen for konflikten og hvordan du likevel kan få tilgang til Wikipedia.

Les mer

Anbefalt:

SocialTalk.no © 2015

Facebook: facebook.com/socialtalk
Twitter: socialtalk_no

Tjenesten er levert av Sorentio AS

Følg oss på Google+ Følg oss på Linkedin! Følg oss på Facebook! Følg oss på Twitter! RSS